Nationaal Archief & Spaarnestad Photo join Wikipedia!

Lieke Heijmans, 2 september, 2010

Op 13 september 2010 doneren het Nationaal Archief en Spaarnestad Photo ruim 1000 foto’s aan Wikimedia Nederland. Wikipedia heeft een grote behoefte aan beeldmateriaal om om lemma’s te illustreren – fotomateriaal dat in veel gevallen niet (legaal) beschikbaar is. Het Nationaal Archief doneert foto’s uit de ANEFO persfotocollectie. Alle foto’s zijn beschikbaar gemaakt met een CC-BY-SA licentie. Deze collectie bevat portretfoto’s van de meeste Nederlandse politici en foto’s van historische en gedenkwaardige gebeurtenissen.

Deze donatie wordt gevierd met een evenement waar een aantal vooraanstaande Nederlandse politici en oud-politici vertellen over hun persoonlijke herinneringen bij de foto’s. Er zijn voor dit evenement nog plaatsen beschikbaar, aanmelden kan via wikipedia.eventbrite.com of stuur een mail aan Thijs van Exel, te@kl.nl.

Programma
•    17:15 Ontvangst in politiek café Nieuwspoort met hapjes
•    18:00 Opening door Martin Berendse (directeur Nationaal Archief)
•    18.20 Overhandiging foto’s aan Wikimedia Nederland
•    18.30 Hans Aarsman presenteert zijn selectie
•    18.40 Forum Blik op Heden & Verleden: verhalen over naoorlogse politiek met Tofik Dibi (GL), Jasper van Dijk (SP), John Leerdam (PvdA), Mark Harbers (VVD) en als oudgedienden Ed van Thijn, Jan Pronk, Frans Weisglas en Hannie van Leeuwen.
•    19:30 BorrelVragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply