Winnaars (Un)limited Design Contest 2010

De wedstrijd voor het ontwerpen van open design producten met een CC-licentie, de (Un)limited Design Contest 2010, heeft ook dit jaar weer een aantal opmerkelijke winnaars opgeleverd.

De wedstrijd voor het ontwerpen van open design producten met een CC-licentie, de (Un)limited Design Contest 2010, heeft ook dit jaar weer een aantal opmerkelijke winnaars opgeleverd. Alle productontwerpen in de contest vallen onder een CC-licentie BY-SA-NC. De bedenkers kunnen hun producten verkopen als ze dat willen via Etsy.com, anderen kunnen ze namaken of opnieuw gebruiken.

De winnaars, die elk een MakerBot 3D-printer wonnen, werden eind september bekendgemaakt tijdens het PICNIC’10 festival. Winnaar in de categorie Form is Jorn van Eck met zijn lamp ‘Shades of Wood’, helemaal gemaakt van hout. De kap is van essenfineer, een materiaal dat te dun is om met een mes te snijden, maar wel met een lasersnijder bewerkt kan worden. De andere winnende ontwerpen zijn de 2 Teaspoons // Tablespoons at once! van Eulàlia Llovet Vidal (Food), de Coolplus micro knitted shawl van Marina Toeters (Fashion) en de Magic Box van Studio Ludens (Fusion).

Naast de winnaars waren er ook nog vier eervolle vermeldingen: Fruitschaal ‘128’, van Sylvie van de Loo (Form), Shape & Chocolate van Maarten Scherpenisse (Food), Name bracelet van Astrid Lubsen (Fashion) en iScriptDesign van Jeroen Dijkmeijer (Fusion).

In 2011 zal opnieuw een contest worden uitgeschreven voor open design. Wie goede ideeën heeft voor de volgende editie kan die kwijt via het mailadres op de contactpagina van (Un)limited Design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.