Nieuw boek: Open Content Licensing

Licenties bestaan al lang. De gestandaardiseerde open contentlicenties zijn slechts een recente telg van de licentiefamilie. Maar de impact van de open contentbeweging is enorm. Open contentlicenties zijn niet meer weg te denken. Het is daarom belangrijk om beter inzicht te krijgen in de theoretische onderbouwing, en in de praktische voor- en nadelen van het gebruik van de licenties.

Een groot aantal internationale wetenschappers schreef mee aan het onder redactie van Lucie Guibault en Christina Angelopoulos (beide IViR) samengestelde ‘Open content licensing. From theory to practice’. Het boek verscheen begin juli bij Amsterdam University Press.

Het boek brengt bijdragen samen die geschreven zijn door gerenommeerde Europese wetenschappers. Verschillende onderwerpen worden bij de horens gevat. Open content licensing biedt een uitgebreide en objectieve studie van de principes van open content vanuit het perspectief van het Europese intellectueel eigendomsrecht. Aan de orde komen onder meer de (on)mogelijkheden van de licenties met betrekking tot wetenschappelijk publiceren, het hergebruik van overheidsinformatie,  de verspreiding van cultureel erfgoed en de uitoefening van de rechten in de muziekindustrie. Het boek is de eerste grondige Europese juridische analyse van de potentie van het open content licentiemodel voor de verspreiding en het (her)gebruik van creatief werk.

Open content licensing. From Theory to practice is gepubliceerd onder Creative Commons Naamsvermelding-GeenAfgeleideWerken licentie. Klik op deze link om de digitale versie te downloaden. De gedrukte versie is te bestellen bij Amsterdam University Press (prijs : 45 euro).

L. Guibault & C. Angelopoulos (red.) (2011) Open content licensing. From theory to practice. Amsterdam, Amsterdam University Press, ISBN 978 90 8964 307 0, 295 pp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.