Creative Commons op PICNIC 2011

Tijdens PICNIC 2011 verzorgt Creative Commons Nederland een aantal interessante sessies. Lawrence Lessig, Rufus Pollock en Marleen Stikker gaan tijdens een rondetafeldiscussie in gesprek over het belang en de gevolgen van open data. Lawrence Lessig geeft tijdens PICNIC ook een keynote over open data, Creative Commons en open overheid.

Met open data kan informatie gedeeld worden onder soortgelijke voorwaarden als bijvoorbeeld een foto onder een Creative Commons-licentie. Open data mag vrij gebruikt worden zonder daarvoor toestemming te vragen bij de eigenaar van de data.

Lawrence Lessig is een van de oprichters van Creative Commons. Hij is ook directeur van de Edmond J. Safra Center for Ethics en hoogleraar recht aan Harvard. Zijn huidig werk is gericht op legale ‘institutionele corruptie’, die zelfs ethisch valide zijn, maar welke het publieke vertrouwen in instituties schaden.

Rufus Pollock is econoom en mede-oprichter van de Open Knowledge Foundation. De Open Knowledge Foundation biedt net als Creative Commons enkele open licenties aan en is de partij achter o.a. opendefinition.org, publicdomainreview.org en publicdomainworks.net.

Marleen Stikker is directeur van de Waag Society en een van de oprichters van De Digitale Stad (DDS) en PICNIC. De Waag Society is een van de partijen achter Creative Commons Nederland en toonaangevend op het gebied van Open data door hun betrokkenheid bij Apps for Amsterdam.

De sessies vinden plaats op donderdag 15 september. Kaarten zijn te bestellen via www.picnicnetwork.org. Met de promotiecode CComPIC30 krijg je 30% korting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.