Open Cultuur Data wint ePSI Trailblazer prijs

Nikki, 21 maart, 2012

Open Cultuur Data is door het ePSI platform uitgekozen tot een van de vier Trailblazers! Dat wil zeggen: projecten die het afgelopen jaar iets nieuws en spannends met open data gedaan hebben. De Trailblazers zijn uitgreikt door ePSI, het Europese platform voor publieke sector informatie en hergebruik.

Creative Commons Nederland ondersteunt Open Cultuur Data met de organisatie van een masterclass open data voor culturele instellingen die dit voorjaar van start gaat. In de masterclass gaan professionals van culturele instellingen aan de slag met het openen van nieuwe datasets onder een open licentie.

Open Cultuur Data is uit 30+ genomineerden samen met Sejmometr (parlementaire data), Znasichdani (bedrijfsdata) en TrafikLab (transport data) verkozen als winnaars. De Trailblazers dragen volgens het ePSI platform bij aan de volgende zaken:

  1. Usefulness to the citizens, visitors and public sector
  2. Potential to be useful for other governmental bodies, including in other Member States
  3. Appeal of the application from a usability perspective
  4. Inventive and original nature of the application

De prijzen werden uitgereikt op de ePSI conference 2012: ‘taking reuse to the next level’, waar belangenbehartigers van de open data beweging uit heel Europa bij elkaar kwamen en de European Open Data Strategy by the European Commission op de agenda stond.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply