Creative Commons vraagt Commentaar tweede concept nieuwe licenties

Creative Commons werkt dit jaar aan nieuwe versie van onze zes licenties. In april vroegen wij daarom al om commentaar op het eerste concept van de Creative Commons 4.0 licenties. Wij hebben deze commentaren beken en verwerkt in een tweede conceptversie van deze licenties.

In onze eerste consultatie heeft Creative Commons International uit meer dan 50 verschillende jurisdicties commentaar gekregen. De input was afkomstig van veel verschillende typen organisaties en beroepen waaronder individuele makers, overheden en beleidsmakers. Vanuit Creative Commons Nederland is het Instituut voor Informatierecht nauw betrokken bij de discussie rondom de nieuwe versie.

Creative Commons International heeft een afweging gemaakt tussen alle ingestuurde opmerkingen en commentaren. In de 4.0 licenties blijven de NietCommercieel, GelijkDelen clausules en de clausule tegen technologische beschermingsmaatregelen ongewijzigd.  Met dit tweede concept komen we dichter bij de doelen die Creative Commons zich gesteld heeft. Er blijven natuurlijk nog steeds enkele discussiepunten over.

Wij vragen alle geïnteresseerden ons feedback te geven op deze tweede draft. We zijn in deze ronde op zoek naar commentaar over een aantal onderwerpen, zoals de Niet-Commerciële clausules en hoe licenties werken met data en databanken.

De huidige commentaarperiode loopt tot begin september. Kijk op de Wiki-pagina’s van Creative Commons International, meld je aan op de publieke discussielijst voor de 4.0 licenties en hou onze blog in de gaten voor meer updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.