Blender instituut maakt vierde kortfilm beschikbaar onder Creative Commons-licentie

Na meer dan een half jaar werk door een klein team van internationale visual effect specialisten, heeft de Nederlandse Blender Foundation op 26 september 2012 haar vierde kortfilm onder een Creative Commons-licentie Naamsvermelding uitgebracht. Met een Creative Commons Naamsvermelding mag iedereen de film bewerken, verspreiden en afspelen, zolang de Blender Foundation maar genoemd wordt als maker van de film. Tears of Steel is de vierde open film van de Blender Foundation. De film volgt de succesvolle korte animatiefilms Elephants Dream (2006), Big Buck Bunny (2008) en Sintel (2010) op. De twaalf minuten durende film is geregisseerd door Ian Hubert.

De Blender foundation brengt sinds zijn oprichting regelmatig korte films uit om daarmee de kwaliteit van de open source modelling tool te laten zien. Zowel de film zelf als het bijhorend materiaal dat in de studio gemaakt werd, zal worden vrijgegeven in de komende dagen. Hierdoor ontstaat er echt een open film, die filmmakers toelaat om elk detail van het ontwikkelingsproces te bestuderen en na te maken.

Tears of Steel is gefinacieerd door de online gebruikersgemeenschap van Blender, het Nederlands Film Fonds, het Cinegrid Consortium en enkele private sponsors zoals Google.

Creative Commons Nederland is enthousiast over de Blender Foundation. De Blender Foundation laat zie dat je met open content en open source software een betrouwbaar en duurzaam business model kan maken. Daarbij maakt de foundation prachtige korte films.

Je kan de film hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.