Open Design Contest in Wenen van start

De (Un)limited Design Contest was een experiment met Open Design, om ontwerpers de mogelijkheid te geven kennis te maken met het begrip en actief deel te nemen aan Open Design. Na twee edities in de Benelux in 2009 en 2010 en een in Parijs vorig jaar, hebben de initiatiefnemers besloten om de wedstrijd open te stellen voor andere labs. De contest is omgedoopt in Open Design Contest.

Labs waar ook ter wereld kunnen binnenkort een eigen editie van de contest organiseren, waarbij de deelnemers de mogelijkheid hebben om de bestaande ontwerpen in de database opnieuw te gebruiken en aan te passen.

De contest is een prachtig middel voor labs om het idee van Open Design verder te verspreiden en aan te tonen dat de huidige digitale fabricage middelen ontwerpers de mogelijkheid bieden om hoogwaardige designobjecten te maken. Daarnaast zullen de events en workshops die rond een wedstrijd worden georganiseerd een actieve, geïnteresseerde kring van mensen naar de labs trekken. Met de uitbreiding van de contest wordt een nieuwe ontwerpdialoog voorzien tussen de nieuwe deelnemers en de oorspronkelijke vormgevers.

Microgiants, een design bureau in Wenen, zal de eerstvolgende lokale Open Design Contest organiseren, tijdens het Vienna Open Festival. Oostenrijkse ontwerpers kunnen terecht bij verschillende labs in het land, een object maken en hun blueprints delen onder een Creative Commons licentie. Na de contest zullen alle winnende ontwerpen worden tentoongesteld in Wenen. Iedere lokale versie van de wedstrijd krijgt een eigen url (voor Wenen is dat vienna.opendesigncontest.org), terwijl de content ook zichtbaar is in de hoofdwebsite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.