Creative Commons 10de verjaardag mixtape!

Creative Commons bestaat 10 jaar dit jaar. Om dit te vieren zullen Creative Commons communities over heel de wereld gedurende tien dagen verschillende evenementen organiseren of leuke dingen weggeven!

In december 2002 lanceerde Creative Commons zijn eerste set gratis licenties. De afgelopen tien jaar zijn Creative Commons en haar licenties exponentieel gegroeid over heel de wereld. De licenties zijn verder ontwikkeld en omgezet om geldig te zijn in meer dan vijftig jurisdicties. Nu ook enkele grote platformen de Creative Commons-licenties gebruiken en versie 4.0 van de licenties in de pijplijn zit, is dit het het perfecte moment om terug te blikken op de voorbije tien jaar, maar ook om vooruit te kijken naar wat de toekomst nog in petto heeft!

Een van de kansen voor Creative Commons om nog verder te groeien als organisatie, ligt in meer samenwerking tussen de verschillende afdelingen. Tijdens de regionale bijeenkomst van Creative Commons Europe in Helsinki eerder dit jaar werd dan ook besloten om een gezamenlijke bijdrage te leveren aan de feestelijkheden in de vorm van een pan-Europese Creative Commons mixtape. Elk deelnemend land heeft enkele nummers voorgedragen en een panel van enkele deskundige teamleden heeft daaruit één track per land gekozen voor de uiteindelijke compilatie. In het totaal ontvingen we bijdragen uit 20 landen! De deelnemende afdelingen zijn België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, IJsland, Israel, Nederland, Polen, Portugal, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Je kan de mixtape vinden op Free Music Archive, Soundcloud en Archive.org en de tracks zijn beschikbaar als download onder verschillende Creative Commons-licenties. Het artwork voor het album heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie.

Je kan een lijst van alle verjaardagsevents vinden op http://wiki.creativecommons.org/CC10. Hou zeker  http://10.creativecommons.org in de gaten tussen 7 en 16 december voor meer verrassingen!

Creative Commons Licentie
#cc10 birthday mixtape van Christian Villum is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Unported licentie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.