Handige gids gebruik Creative Commons-licenties beschikbaar

Wikimedia Duitsland heeft in samenwerking met UNESCO en de North Rhine-Westphalian Library Service Centre een handleiding gepubliceerd over open content en hoe Creative Commons-licenties toegepast (kunnen) worden. Geschreven door Dr. Till Kreutzer en gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding GelijkDelen-licentie belooft de handleiding het nieuwe standaardwerk te worden op het gebied van de licenties.

De handleiding gaat onder andere in op de discussie over wat Niet-Commercieel is en over hoe een Afgeleid Werk gedefinieerd moet worden. Het is een geschikt naslagwerk voor wie meer will weten over de context van de licenties.

Voorpagina van de handleiding, CC BY-SA 4.0
Voorpagina van de handleiding, CC BY-SA 4.0

De handleiding is momenteel in het Engels en het Duits beschikbaar, maar kan uiteraard vertaald worden.

We wensen je veel leesplezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.