RE:VIVE released eerste album op basis van open archiefmateriaal

Het Ierse techno-duo Lakker bracht vorige week Struggle & Emerge uit: een nieuw, volledig op basis van archiefmateriaal gemaakt album. Het is de eerste release van RE:VIVE, een initiatief van Beeld en Geluid dat archieven en muzikanten samenbrengt om nieuwe werken te maken.

RE:VIVE vroeg Lakker een conceptueel werk te creëren over “The Dutch and water”, door middel van het samplen van geluidsopnames, films en radio- en tv-uitzendingen uit het archief van Beeld en Geluid. Het materiaal wat het duo gebruikt is allemaal in het publieke domein of gelicenseerd onder een Creative Commons-licentie.

De licenties die gebruikt worden zijn CC0, CC BY en CC BY-SA. Deze licenties maken het mogelijk voor artiesten om materiaal te hergebruiken, aan te passen en te distribueren. Vanwege de toestemmingen die de Creative Commons-licenties bieden kan Lakker voortbouwen op het archiefmateriaal.

RE:VIVE organiseert regelmatig workshops voor artiesten, en koppelt artiesten aan archieven om zo nieuwe projecten te realiseren. Muzikant en geïnteresseerd? Check de website van RE:VIVE voor meer informatie.

We kijken uit naar de komende samenwerkingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.