Meld je nu aan voor OpenCon 2016

Ben jij een student of startende academicus en geïnteresseerd in Open Access, Open Educatie en Open Data? Meld je dan nu aan voor de OpenCon 2016 conferentie in Washington!

Elk jaar brengt OpenCon een diverse, representatieve en gemotiveerde groep mensen samen, waarvan de (reis)kosten voor de meeste worden vergoed door middel van een beurs. Naast het bijwonen van de conferentie is het ook een kans om je netwerk te vergroten, samenwerkingen aan te gaan, en is het een ingang in de community rondom open acces, open educatie en open data.

Open Access, Open Educatie en Open Data
Open Access, Open Educatie en Open Data zijn alle drie bewegingen die de verspreiding van kennis, cultuur en onderzoek willen bevorderen. Zowel Open Educatie als Open Access streven naar vrije, online toegang tot (wetenschappelijke) informatie, zoals artikelen, data en publicaties. Er zijn al verschillende  Open Acces-tijdschriften die gratis toegang tot publicaties verschaffen met hulp van de Creative Commons-licenties. Ook open educational resources (OER), lesmateriaal dat beschikbaar is voor (her)gebruik, gebruiken regelmatig Creative Commons-licenties.

 

OpenCon

Afbeelding CC BY-ND door OpenCon

OpenCon 2016
Om kans te maken voor OpenCon 2016 kan je je tot 11 juli hier aanmelden. Studenten en starters van elk niveau kunnen zich aanmelden. OpenCon wil zowel jonge creatieven met ideeën, als diegene die al projecten leiden ondersteunen. De belangrijkste criteria zijn een grote interesse in open access, open educatie en open data, en de wil om actie te ondernemen.

OpenCon 2015 neemt plaats van 12-14 november in Washington.

Aanmelden kan hier tot 11 juli.

Als je niet bij de conferentie kan zijn, is er nog de mogelijkheid om mee te doen via de interactieve webcast, OpenCon Live.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.