Ruim 3.000 foto’s van Nijmegen open beschikbaar gesteld

Ruim 3.000 foto’s uit de collectie van het Fotopersbureau Gelderland zijn vrijgegeven onder een Creative Commons Naamsvermelding GelijkDelen (CC BY-SA)-licentie. De foto’s zijn vooral gemaakt in en om Nijmegen en geven een mooi tijdsbeeld van de voor Nijmegen ingrijpende wederopbouwperiode na de tweede wereldoorlog (1940-45) en gebeurtenissen in de stad in deze periode. De foto’s zijn gepubliceerd in de digitale collectie van het Regionaal Archief Nijmegen.

Concours Hippique, CC BY-SA J.F.M. Trum
Concours Hippique, CC BY-SA J.F.M. Trum

De auteursrechten op deze foto’s worden beheerd door dhr. Trum, die toestemming verleent om deze onder de CC BY-SA-licentie te publiceren. Hierdoor kunnen deze foto’s ruim gedeeld worden, makkelijk gebruikt op school, voor onderzoek en bijvoorbeeld toegevoegd worden bij Wikipedia-artikelen over Nijmegen en omgeving. Wel moet er correcte naamsvermelding staan bij het gebruik van de foto’s, en moeten afgeleide werken van de foto’s ook onder een CC BY-SA-licentie gedeeld worden. 

Je kunt hier de collectie van het Fotopersbureau Gelderland doorzoeken. We wensen iedereen veel plezier met dit stukje erfgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.