Ruim 3.000 foto’s van Nijmegen open beschikbaar gesteld

Lisette Kalshoven, 22 augustus, 2016

Ruim 3.000 foto’s uit de collectie van het Fotopersbureau Gelderland zijn vrijgegeven onder een Creative Commons Naamsvermelding GelijkDelen (CC BY-SA)-licentie. De foto’s zijn vooral gemaakt in en om Nijmegen en geven een mooi tijdsbeeld van de voor Nijmegen ingrijpende wederopbouwperiode na de tweede wereldoorlog (1940-45) en gebeurtenissen in de stad in deze periode. De foto’s zijn gepubliceerd in de digitale collectie van het Regionaal Archief Nijmegen.

Concours Hippique, CC BY-SA J.F.M. Trum

Concours Hippique, CC BY-SA J.F.M. Trum

De auteursrechten op deze foto’s worden beheerd door dhr. Trum, die toestemming verleent om deze onder de CC BY-SA-licentie te publiceren. Hierdoor kunnen deze foto’s ruim gedeeld worden, makkelijk gebruikt op school, voor onderzoek en bijvoorbeeld toegevoegd worden bij Wikipedia-artikelen over Nijmegen en omgeving. Wel moet er correcte naamsvermelding staan bij het gebruik van de foto’s, en moeten afgeleide werken van de foto’s ook onder een CC BY-SA-licentie gedeeld worden. 

Je kunt hier de collectie van het Fotopersbureau Gelderland doorzoeken. We wensen iedereen veel plezier met dit stukje erfgoed.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply