Oprichting Creative Commons Chapter: Doe je mee met CC?

Creative Commons gaat veranderen en jij kan daar aan mee doen. Hoe? Dat is juist wat we in september gaan bespreken en vaststellen. Doe je mee?

Sinds 2004 werd Creative Commons Nederland vertegenwoordigd door Kennisland, het Instituut voor Informatierecht en Waag Society. Door een wereldwijde reorganisatie bij Creative Commons verandert deze structuur. De Nederlandse vertegenwoordiging zal dit jaar overgenomen worden door een Creative Commons chapter, waarvoor we in september een vereniging zullen zetten. De vereniging zal onder andere het Creative Commons gedachtengoed in Nederland verder verspreiden en activiteiten organiseren.

Startbijeenkomst
Om de Nederlandse Creative Commons chapter formeel op te zetten moeten we, van Creative Commons Global, een startbijeenkomst organiseren. Mocht je meer willen lezen over dit proces, dan je kan hier alle informatie vinden.

Tijdens deze eerste bijeenkomst zullen we de concept reglementen bespreken en vaststellen voor de vereniging die we op gaan zetten. Naast de Nederlandse vereniging kan je sinds april 2018 ook lid worden van het Creative Commons Global Netwerk.

Je hoeft geen lid te zijn van het netwerk om deel te nemen aan de bijeenkomsten en evenementen van de chapter. Je moet wel lid zijn van het netwerk als je mee wil beslissen over de koers en activiteiten van de chapter.

Na de formaliteiten zullen we in een workshop de mogelijke activiteiten inventariseren en plannen.

14 september 2018, 14:00 tot 17:00 uur
Kennisland, (Spring House), De Ruijterkade 128, 1011 AC Amsterdam

Agenda
14:00 Inloop
14:15 Opening
14:30 Concept reglement bespreken
15:30 Activiteiten en ambities in kaart brengen en kartrekkers (workshop)
16:00 Borrel en gelegenheid om je portretfoto te laten maken
17:00 Einde

Aanmelden
Kom je naar de startbijeenkomst? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@creativecommons.nl. Omdat andere mensen jouw aanmelding aan het netwerk moeten goedkeuren raden we je aan ruim voor de bijeenkomst je te registreren hebt bij het netwerk. Voel je vrij om deze uitnodiging door te sturen binnen je netwerk.

Heb je nu vragen over de Nederlandse chapter en/of het netwerk? Neem dan contact met ons op.