Doe mee aan de RE:REC Muziek-competitie voor het publiek domein (tot 31 december)

UPDATE: RE:REC is verlengd tot 31 januari 2019.

RE:REC is een wedstrijd voor muzikanten met als doel een publiek domein muziekstuk nieuw leven in te blazen. RE:REC richt zich op muzikale werken (composities en teksten) die in het publieke domein zijn beland. Dit betekent onder andere dat de maker van het werk meer dan 70 jaar geleden overleden is en de beperkingen van het auteursrecht zijn vervallen. Doe snel mee, de wedstrijd duurt nog tot 31 december.

Opdracht

Omarm een van de werken op de RE:REC website en maak deze je eigen. Deel je nieuwe “recording” onder een Creative Commons 4.0 BY-SA licentie. Upload je nieuwe werk via de link op RE:REC.

Elke getalenteerde muzikant is van harte welkom om in de voetsporen te treden van Eric Clapton, Ray Charles, Billie Holiday of Alice Cooper die allemaal in het verleden iets vergelijkbaars hebben gedaan. Creativiteit en originaliteit is van harte welkom. Het hoeft dus niet een kopie van het origineel te worden.

Prijzen

Bij elke nieuwe recording wint de Creative Commons community. Zelfs al zou de competitie maar enkele nieuwe, originele versies van een muzikaal meesterwerk opleveren.

Deelnemers maken in deze wereldwijde competitie kans op:

  • hun werk gedrukt zien worden op een echte LP (ja, van vinyl);
  • 20 exemplaren van de LP voor elke winnaar;
  • Geschikte inzendingen worden in streaming muziekdiensten van Tribe of Noise meegenomen. Een dienst waarbij artiesten een vergoeding ontvangen voor hun deelname;
  • diverse leuke goodies voor de inzenders die net niet gewonnen hebben;

Waar mogelijk creëren de initiatiefnemers extra online (media) aandacht voor de deelnemers en hun inzendingen

Meedoen

Kijk snel op www.rerec.co voor meer details en houd rekening met de deadline voor inzendingen:
31 december 2018

Over RE:REC

RE:REC is een initiatief van twee leden van Creative Commons Nederland / Open Nederland – werkzaam bij CopyClear en Tribe of Noise. Samen lanceren zij de wereldwijde RE:REC muziekcompetitie.