Blender brengt Charge uit

Blender – het gratis, opensource 3D software pakket uit Amsterdam heeft wederom een nieuwe Open Movie uitgebracht ditmaal genaamd “Charge”.

“In an energy-scarce dystopia, an old destitute man breaks into a battery factory but soon finds himself confronted by a deadly security droid and no way out.”

Blender heeft een uniek model bedacht waarbij ze de technologische ontwikkelingen van hun software koppelen aan het gebruiken van deze nieuwe mogelijkheden voor het maken van een nieuwe film. Door deze kruisbestuiving tussen techneuten en creatievelingen heeft Blender inmiddels een belangrijke rol gekregen als gereedschap voor het maken van animaties, films en games door zowel professionals als hobbyisten.

Als je van korte films houdt zoals de recent nog op Netflix uitgbrachte reeks Love Death & Robots dan moet je “Charge” ook zeker gaan bekijken! En er zijn nog veel meer Open Movies om te bekijken. Inclusief mijn persoonlijk favoriet “Big Buck Bunny”. Tip voor de aankomende Kerstvakantie!

Charge is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 licentie en de bronbestanden zijn vrij beschikbaar, mits je een abonnement hebt op Blender Studio.