CC-NL op Wikimedia Jaarvergadering

Martijn Arnoldus, 29 februari, 2008

29 Maart aanstaande houdt Wikimedia Nederland haar jaarlijkse ledenvergadering. Het formele vergaderdeel wordt dit jaar voorafgegaan door vier korte presentaties. Namens Creative Commons Nederland zal Martijn Arnoldus praten over het gebruik van Creative Commons licenties op Wikipedia. Eind 2007 nam de board van Wikimedia Foundation een resolutie aan die de weg effent voor gebruik van Creative Commons op Wikipedia. Maar dat is waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wikimedia staat voor een aantal spannende keuzen.

One Response to “CC-NL op Wikimedia Jaarvergadering”

  1. De omgekeerde weg is net zo interessant en belangrijk: Wikipedia inhoud op sites (en andere media) met een CC licentie. Wikipedia eist op dit moment: “Bij het gebruik van onder GFDL uitgegeven documenten in een ander document (een aggregaat) zal in het algemeen het resulterende nieuwe document onder GFDL moeten vallen.”

Leave a Reply