Stichting Brein gaat p2p gebruikers op deelgedrag aanspreken

Webwereld bericht dat Stichting Brein individuele p2p gebruikers gaat aanpakken voor het delen van content. In het artikel wordt gereferereerd aan Bas Vissers van Brein die er op wijst dat naast het waarschuwen van gebruikers dit uiteindelijk zal gaan leiden tot juridische maatregelen. Voor het gehele artikel zie Webwereld

De betreffende tekst die aan de gebruikers verstuurd zal gaan worden luidt als volgt(bron: Stichting Brein):

Waarschuwing tegen het illegaal aanbieden van content. Voorkom onrechtmatig of zelfs strafbaar handelen.

U biedt muziek en mogelijk ook andere content, zoals films en games, aan andere gebruikers van zogenaamde uitwisseldiensten (peer-to-peer of p2p diensten) aan. Natuurlijk is het mooi om van muziek en andere content te genieten. Maar het is iets heel anders om zelf zulk materiaal aan te bieden want daarvoor heb je de toestemming van de rechthebbenden nodig. Als u geen toestemming heeft gekregen dan maakt u inbreuk op het Intellectueel Eigendomsrecht van auteurs, uitvoerende kunstenaars en producenten. Zij en de vele andere mensen die hun brood verdienen met het aan de man brengen van muziek, films en interactieve software lijden grote schade door deze vorm van illegale verspreiding. Die is dan ook onrechtmatig en zelfs strafbaar. Wij wijzen er daarom op dat zulke inbreuk onder meer aanleiding kan zijn tot forse schadeclaims. Daarnaast brengt het deelnemen aan een uitwisseldienst grote risico’s mee voor uw computer en uw privacy: illegale bestanden kennen immers geen kwaliteitscontrole en u geeft jan en alleman toegang tot uw harde schijf.

Dus: steun creativiteit en kies voor legaal product. Hulp nodig? Kijk op www.anti-piracy.nl voor een handleiding om illegaal aanbod via een uitwisseldienst te voorkomen.

Stichting BREIN, www.anti-piracy.nl Handhaving voor auteurs, uitvoerende kunstenaars, uitgevers, producenten en distributeurs tegen on- en offline piraterij van muziek, film en interactive software.

Is het juridisch ‘aanpakken’ van potentiele klanten van de rechthebbende die Stichting Brein beschermt wel zo slim? Zou Stichting Brein net zo onbegrepen en gehaat willen worden als de RIAA in de Verenigde Staten? Wil je als rechthebbende wel op deze manier beschermt worden?

Laat ons weten wat je denkt en plaats hier je commentaar.

2 gedachten aan “Stichting Brein gaat p2p gebruikers op deelgedrag aanspreken”

  1. Pingback: Creative Commons Nederland
  2. Pingback: Creative Commons Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.