Media Me een nieuw project van Bert Kommerij

Gisteren maakte muzikant en blogger Marco Raaphorst via zijn weblog bekend opnieuw met mediamaker Bert Kommerij samen te gaan werken. Het multimediaproject zal Media Me gaan heten en zal gaan over de media van tegenwoordig. Kommerij wil gaan onderzoeken wat het effect van de media op mensen is en in wiens handen de media tegenwoordig is. Raaphorst zal waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de muziek en het sounddesign.

Evenals bij het eerder succesvolle project Flick Radio van Kommerij zal de online fotocommunity Flickr centraal staan. Media Me is namelijk op flickr een groep waar foto’s te vinden zijn, waarin de mens en media centraal staan. Mensen kunnen eigen gemaakte foto’s over ‘mediaconsumption’ aan de flickrgroep toevoegen.

Het veranderd medialandschap is de afgelopen tijd in de pers en op het internet veelvuldig onderwerp van discussie geweest. Het lijkt erop dat traditionele media steeds meer rekening moet gaan houden met de ‘nieuwe online media’. Het project is een interessante uitdaging voor Kommerij, te meer omdat hij als mediamaker bij de ‘traditionele’ publieke omroep betrokken is.

Een leuke bijkomstigheid is dat het media project in de toekomst onder een Creative Commons licentie gepubliceerd zal worden. Op deze wijze tracht de maker Creative Commons steeds meer onder de aandacht te brengen bij de publieke omroep.

5 gedachten aan “Media Me een nieuw project van Bert Kommerij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.