Pilot flexibel rechtenbeheer met een jaar verlengd

Creative Commons Nederland en Buma/Stemra hebben besloten hun gezamenlijke pilot project met een jaar te verlengen.

De pilot waarbij aangeslotenen van Buma/Stemra onder bepaalde voorwaarden werken onder een CC-licentie beschikbaar kunnen stellen was aangegaan voor een jaar, en zou op 22 Augustus 2008 (vandaag dus) aflopen. De voorwaarden tijdens de nieuwe projectperiode zijn niet veranderd en de tot zover in het kader van de pilot verstrekte licenties blijven tot 22 Augustus 2009 geldig.

Creative Commons Nederland en Buma/Stemra zullen bekijken of de informatievoorziening over de pilot kan worden verbeterd. Tevens zal onderzocht worden of het mogelijk is te achterhalen waarom slechts een zeer bescheiden aantal Buma/Stemra aangeslotenen gebruik heeft gemaakt van de faciliteit om werken met een CC-licentie aan te bieden. Tenslotte staat op het programma om te onderzoeken of, en zo ja hoe in het kader van het project CC-licenties op social networking websites kunnen worden ingezet.

Meer informatie over de pilot is op de speciale pilot pagina op de Creative Commons website te vinden.

5 gedachten aan “Pilot flexibel rechtenbeheer met een jaar verlengd”

  1. weet je wat het is met ‘die lui’ van BumaSterma, Joanna?
    ze zijn niet te vertrouwen. daar hebben deze ‘lui’ het helaas zelf naar gemaakt. BS dateert uit de vorige eeuw toen de brancheverenigingen werden opgericht om zichzelf vooral in stand te houden onder het mom van ‘het behartigen van belangen’. misschien is dat er in China nog iets voor deze club te doen is, maar wat doen ze hier nog? vertellen dat ze niets voor je kunnen doen als je te weinig naar hun smaak verdient?
    sluit die pilot maar heel snel.
    boycot BS lijkt me een betere optie.

  2. Pingback: Simuze Nieuws » Blog Archive » Buma/Stemra vs muziekgebruik op het internet - poging 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.