Nieuwe onderzoekspublicatie: Creative Commons en naburige rechten op muziekopnames

Christina Angelopoulos van het Instituut voor Informatierecht heeft haar onderzoek over de verhouding van Creative Commons en het collectief beheer van naburige rechten op muziekopnames afgerond.

Het is technisch gezien mogelijk een Creative Commons licentie toe te voegen aan muziekopnames maar staat de wet dit toe? Deze studie is een verkenning van de rechten van uitvorende artiesten en producers van muziekopnames, het collectieve beheerssysteem voor de exploitatie van deze naburige rechten en de relevante voorwaarden in de Creative Commons licenties.

Op basis van deze verkenning evalueert deze studie of CC licenties kunnen worden toegevoegd aan muziekopnames. Of de CC licenties gecombineerd kunnen worden met het collectieve beheer van de naburige rechten van deze geluidsopnames en als dit mogelijk is onder welke voorwaarden dit uitgevoerd kan worden. Hiermee beoogt deze studie duidelijkheid over de rol van SENA bij het gebruik van CC gelicenseerde muziekwerken in Nederland

Download hier het (engelstalige) onderzoeksrapport van Christina Angelopoulos: Creative Commons and Related Rights in Sound Recordings: Are the Two Systems Compatible?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.