Eredoctoraat UvA voor Creative Commons oprichter Lawrence Lessig

Aanstaande vrijdag 8 januari 2010 om 1500 uur ontvangt Creative Commons oprichter Professor Lawrence Lessig een Eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam. Promotor van Lessig is Professor Bernt Hugenholtz van het Instituut voor informatierecht. Lessig ontvangt zijn eredoctoraat als herkenning voor zijn inzet voor van informationele en culturele vrijheden op het internet en het oprichten van Creative Commons. Voor meer achtergrond bij het eredoctoraat van Lessig zie deze bijdrage op scieneguide.nl.

De Uitreiking van het eredoctoraat vind plaats vanaf 1500h in de Aula van de UvA (de Lutherse Kerk) aan het Spui in Amsterdam en is openbaar. Vanwege de verwachte drukte is het echter aan te bevelen om tijdig (niet later dan 1430h) aanwezig te zijn. Meer informatie over de uitreiking is te vinden op de website van de UvA.

Op Zaterdag 9 januari is Lawrence Lessig een van de Sprekers van een door het instituut voor informatierecht en Creative Commons Nederland georganiseerd academisch symposium over open access publishing.

Eén gedachte over “Eredoctoraat UvA voor Creative Commons oprichter Lawrence Lessig”

  1. Mokum en Nederland RULEZ!. Vrij Nederland!. Reine Dedeurwaerder, Nantes, Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.