Nieuw team voor Creative Commons België

Op zaterdag 8 december houden onze zuiderburen van Creative Commons België een evenement om hun nieuw team voor te stellen. België is sinds 2004 een Creative Commons affiliate, maar hield zich tot nu toe voornamelijk met het juridische werk bezig onder leiding van Séverine Dusollier van CRIDS, het onderzoekscentrum voor intellectueel eigendomsrecht van de universiteit van Namen.

In 2012 werd beslist om ook een public outreach werking uit te bouwen en werd er naarstig op zoek gegaan naar vers bloed om dit project op te zetten. Inmiddels werden er enkele gemotiveerde personen gevonden in de ranken van onder meer e-cultuur organisatie Constant vzw, kritische nieuwsbeweging Dewereldmorgen en de vrije muziekpioniers van netwaves. De Public Lead functie zal worden waargenomen door Yannick H’Madoun. Yannick is de afgelopen maanden te gast geweest bij Creative Commons Nederland. We zijn trots dat Yannick nu de Public Lead Functie in België op zich neemt.

Op 8 december 2012 zal het nieuwe team worden voorgesteld op een voorlichtings- en netwerkevenement dat gehost wordt door iMAL in Brussel. Op het programma staan onder meer infosessies over de Creative Commons-licenties, een voorstelling van het nieuwe team en het werkplan voor 2013, showcases van Creative Commons artiesten uit de wereld van design, muziek, fotografie en media en film. Verder volgt een ronde tafeldiscussie over user generated content en de toekomst van het auteursrecht en de dag wordt afgesloten met een gezellige borrel.

Creative Commons Nederland is verheugd met de nieuwe werking van CC België en kijkt uit naar toekomstige samenwerkingen met het nieuwe team! Als je 8 december in de buurt van Brussel bent, raden we je zeker aan om eens langs te gaan. De toegang is gratis, maar je moet je wel even registreren.

Het volledige programma en de registratiemodule kan je hier vinden.

 

2 gedachten aan “Nieuw team voor Creative Commons België”

  1. Opzoek naar de tekst van Wim Kok op de laatste den Uyl lezing kwam ik hier terecht.
    Betekent dit dat ik er voor moet gaan betalen?
    Dat lijkt me net iets té kapitalistische en neoliberaal voor een verhaal over ons sociaal-democratisch verleden.
    Hoop dat ik het berkeerd heb begrepen,

    vriendelijke groet

    Alice Oppenheim
    ex-redacteur opinieweekblad pers

  2. Beste Alice,
    De wegen van Google zijn ondoorgrondelijk. Wij hebben in elk geval niets met de Den Uyllezing te maken.

    Hartelijke groet,
    het team van Creative Commons Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.